The curious case of „Comuna Ileana”

Comuna Ileana, judetul Călărași – pare o comună obișnuită și probabil chiar este o comună obișnuită, cu bune și rele.
Dacă nu am fi beneficiat de publicarea datelor legate de contractele publice și cumpărările directe desfășurate prin SEAP în perioada 2007-2015 cred că nu am fi auzit vreodată de această comună.
Pagina care detaliază activitatea comunei Ileana prin SEAP arată profesionalismul cu care statul administrează bazele de date, în acest caz, bazele de date cu contracte.
Veți observa că apare (cu siguranță dintr-o eroare) o achiziție directă în valoare de 3278696377.64 EUR – ați citit bine – peste 3 miliarde de EURO.
Neîncrezători din fire, am analizat fișierele publicate de guvern, poate am greșit noi ceva când am adăugat fișierele în baza de date.Nu e nici o eroare de transfer de date, comuna Ileana apare cu o achiziție directă în valoare de peste 3 miliarde de EURO.

comuna-ileana-hurad-768x71

Figura 1 – Randul 266637 din fișierul publicat pe data.gov.ro – neprelucrat

Explicația poate fi doar una – un funcționar care a introdus datele în sistem a greșit o virgulă pe undeva. Sistemul nu are o sumă de control, o minimă verificare, un TOTAL lunar sau un „top autorități contractante”.
Compania care apare ca si furnizoare a serviciului de „ASFALTARE DC45A IN COMUNA ILEANA JUDETUL CALARASI” a avut în 2014 o cifră de afaceri de doar 6 milioane de lei. Prin urmare contractul este cu siguranță stocat în baza de date SEAP cu erori.
Pentru un sistem informatic care a gestionat contracte de peste 130 miliarde de euro (SEAP) credem că astfel de erori sunt halucinante.
Cazul Comunei Ileana nu este singurul caz.
Dacă ați mai descoperit astfel de erori vă invităm să le menționați pe Forum.

Apariții media (I) – BaniiTai.info